ClueGo City Adventures FRANŠIZA

POSTANI DIO PRVE HRVATSKE ESCAPE ROOM FRANŠIZE

“Ako radiš ono što voliš nećeš raditi ni jedan dan svog života”

ClueGo City Escape Adventures je dio PRVE HRVATSKE ESCAPE ROOM FRANŠIZE!

Osnovan 2017. ClueGo Escape Rooms & Adventures postao je franšiza samo 18 mjeseci nakon otvaranja prve escape room igre u Zagrebu i tako postao prva hrvatska escape room franšiza.

U istraživanju (Ožujak 2019.) koje je uključivalo više od 3,000 escape room-ova po svijetu i rangiralo ih po prosječnoj ocjeni igrača, ClueGo Escape Room Zagreb našao se na 16 mjestu od 100 najboljih escape room-ova na cijelom svijetu i kao najbolji u Hrvatskoj.

Sva ažuriranja istraživanja do danas su potvrdila da je ClueGo Escape Rooms & Adventures prepoznat kao jedan od najboljih escape room-ova od strane igrača i redovito se nalazi na popisu 100 najboljih escape room-ova na svijetu.

ClueGo City Escape Adventures je ponosan član ClueGo franšize od 2021. godine i početka razvoja escape room igara na otvorenom u Hrvatskoj.

Kako postati franšizni partner i započeti vlastiti ClueGo City Escape Adventures posao u svom gradu opisano je u nastavku.

Postati naš franšizni partner i pokrenuti vlastiti ClueGo Escape Adventures posao je izvrsna poslovna prilika zbog  malog početnog ulaganja i brzog povrata uloženog kapitala.

Franšizni escape room start paket uključuje:

 • dizajn “custom made” escape room igre/igara za vaš grad
 • 2 “custom made” puzzle kovčega za svaku igru (dodatne kovčege je moguće naručiti)
 • uključivanje vaše poslovnice na našu web stranicu sa vlastitom domenom (grad.escapeadventures.eu)
 • izradu profila/stranica na društvenim mrežama
 • sustav online rezervacija i plaćanja i softversko rješenje
 • marketing start paket (letci, banneri, posteri)
 • edukaciju vas i vaših kolega – kako voditi igru i pružiti najkvalitetnije moguće iskustvo igračima

Također, imati ćete našu punu podršku tijekom cijelog trajanja vašeg poslovanja. Ako se odlučite postati dio naše franšizne obitelji:

 • Uključiti ćemo vas u proces dizajna igre u vidu vaših sugestija, želja i preferencija
 • savjetovati ćemo vas po pitanju promocije i oglašavanja kako biste maksimizirali profit i broj igrača
 • biti ćemo vam na raspolaganju tijekom cijelog vašeg poslovanja
 • pružiti ćemo vam naš kompletni know-how kako biste izbjegli početničke greške

Prednosti naše ponude:

 • Niska početna ulaganja
 • Velik potencijal za zaradu
 • Niski troškovi poslovanja
 • Kratak period povrata investicije
 • Puna podrška tijekom vašeg poslovanja

Franšizne naknade:

Uključivanjem u escape room franšizu platiti ćete samo ulaznu franšiznu naknadu (koja uključuje vaš franšizni start paket) i pored toga postoji mjesečna franšizna naknada za korištenje brenda, web stranice, sustava za online rezervacije i plaćanja, te podršku.

OSNOVNE INFORMACIJE


Koja je ciljana publika za ClueGo City Escape Avanture i tko su nam najčešći igrači?

Naše escape room igre može igrati gotovo svatko. Primarno naše avanture su namijenjene turistima, obiteljima s djecom, parovima i grupama prijatelja iako često imamo i team buildinge i korporativne klijente.
Najveći broj naših igrača spada u dobnu skupinu 23-45 godina.


Koliko dugo mogu poslovati sa jednom/istom igrom?


Zapravo nema roka trajanja. Obzirom da je igra najviše usmjerena turistima, istu igru možete imati godinama obzirom da svake sezone imate cijelu novu publiku kojoj možete prezentirati svoju igru.


Koliko će mi vremena trebati za pokretanje poslovanja?


Jedna od većih prednosti naše franšize jest u tome što možete početi sa poslovanjem i prihvaćati rezervacije unutar 60 dana od potpisivanja franšiznog ugovora.
Sve što vam je potrebno za rad i prihavaćanje rezervacija mi ćemo vam isporučiti.


Trebaju li mi posebne vještine ili znanja za voditi ovakav posao?


Nikakve posebne vještine nisu potrebne za voditi ClueGo City Escape Adventures posao.

Poslovanje ClueGo City Escape Adventures franšize jednako je kao i poslovanje bilo koje druge tvrtke.

Raditi ćete s ljudima stoga je korisničko iskustvo vrlo važno. Mi ćemo vam isporučiti sve što je potrebno za voditi igre, a sve što vi trebate naučiti kroz našu edukacije je kako igračima pružiti najbolje moguće iskustvo. Pored toga trebati će vam osnovna znanja o poduzetništvu i marketingu.

Imajte na umu da ćete biti samostalni poduzetnik, stoga uspješnost vašeg poslovanja i poduzetničkog pothvata ovisi o vašim upravljačkim i poslovnim sposobnostima.


Treba li mi fizička lokacija/poslovnica za voditi ovakvu vrstu posla?


Zapravo ne! ClueGo City Escape Adventures može funkcionirati i bez fizičke poslovnice. Igrače možete dočekati na dogovorenoj lokaciji i sve odraditi na bilo kojem odgovarajućem mjestu.

Međutim, savjetovali bismo da si osigurate lokaciju u blizini prostora na kojem se odvija sama igra. Vrlo je praktično ako možete postaviti štand ili pult za skladištenje sitnih rekvizita, prodaju karata i slično. Također, bilo koja vrsta štanda ili pulta osigurat će vam vidljivost među prolaznicima i besplatni marketing/oglašavanje.


Kolika mi je investicija potrebna za započeti ovakav posao?


Prilično niska. Razvijanje koncepta i izradu prototipa našeg puzzle boxa mi smo već platili tako da ne morate ulagati novac u pronalaženje rješenja, umjesto toga novac ćete uložiti isključivo u svoj posao.

Ukoliko postanete naš franšizni partner, investicija potrebna za pokretanje poslovanja je između 4 i 6 000 € ovisno o tome želite li započeti poslovanje samo sa jednom igrom/scenarijem ili više njih; želite li samo 2 puzzle boxa ili više kako bi se veći broj grupa mogao igrati istovremeno i sličnim parametrima.

Kolika je ulazna franšizna naknada?


Franšizna naknada je stvar dogovora. Ovisi o broju igara koji želite prilikom pokretanja poslovanja.

Uz jednokratno plaćanje i akviziciju 2 ili više igara/scenarija možemo vam odobriti popust.

Koje su prednosti ulaska u ClueGo franšizu?


Najveća prednost je što ćete postati dio naše ClueGo Escape Rooms & Adventures obitelji.

Mi smo brend koji je postao prepoznat i pozicioniran na tržištu u samo 18 mjeseci. Na 2. smo mjestu svih “fun and games” atrakcija u Hrvatskoj (i nastavljamo rasti). Postali smo PRVA HRVATSKA ESCAPE ROOM FRANŠIZA i kontinuirano smo nagrađivani od strane igrača ( “Best Croatian Escape Room” – neovisno neprekidno istraživanje escapetheroomz.com ).

Ako postanete dio naše ClueGo obitelji možete biti sigurni da ćete predstavljati kvalitetan, prepoznatljiv i uspješan brend.